Відпочиває в Туреччині кожного року, але при цьому спить на матраці в кухні

Сьогодні хочу розповісти про одну мою знайому пенсіонерку, яка ще працює. Вона проживає в маленькій квартирі зі своїми двома дорослими дітьми. На такій площі навіть одній людині тісно, не кажучи вже про цілу родину.

Їй 65 років, синові – 35, а дочці – 30. Усі вони здорові, працюючі люди із середньою зарплатою. Готують кожен окремо, тому в холодильнику у кожного своя полиця.

Син займає меншу кімнату, а в більшій проживає подруга разом із дочкою. Проте сама подруга спить на матраці на кухні. Важко уявити, як їй там вистачає місця, але іншого варіанту немає. Кілька років тому дочка народила дитину від чоловіка, який  хоч час від часу і заходить до них додому, але піклуватися та забезпечувати дитину не поспішає.

Серед моїх знайомих ніхто так не живе. Більшість прагне окремого житла від своїх дітей, обмінюють квартиру або беруть кредити. Адже, коли живеш окремо, стосунки з рідними стають міцнішими, і всі щасливі.

Я неодноразово пропонувала їй розділити їх квартиру, додати трохи коштів від кожного і купити всім по однокімнатній. Це дозволило б кожному жити в комфортних умовах. Але моя знайома постійно скаржиться на брак грошей. Я не можу зрозуміти, як вони можуть так тіснитися на маленькій площі, при цьому не люблячи один одного. У них немає грошей, бо вони живуть у вигаданому світі.

Син взяв у кредит дорогий автомобіль, щоб виглядати крутим і забезпеченим. Але живе при цьому з матір’ю в тій самій маленькій квартирі.

Сама ж знайома стабільно раз на рік відпочиває в Туреччині, обов’язково в п’ятизіркових готелях за системою «все включено». Ці поїздки вона оплачує кредитними коштами, які потім виплачує декілька місяців. І так з року в рік. Виходить, що 20 днів вона насолоджується відпочинком, а решту часу ділить маленьку квартиру зі своїми дітьми.

Переконати її неможливо.

Деякі люди купують дорогі авто, речі, прикраси, не маючи за душею нічого. Вони намагаються виглядати тими, ким насправді не є. На мою думку, перше, про що варто подбати, — це про гарне житло. Жити потрібно в реальному світі, а не в ілюзіях. А ви як вважаєте?