Вона була приголомшливо красивою!

Одного разу я зустріла надзвичайно гарну літню жінку. Це сталося давно, десь років двадцять тому. Я їхала автобусом, і в салоні було багато людей. Усі місця були зайняті, тому я стояла, міцно тримаючись за поручень, щоб не впасти, адже автобус сильно хитало.

Мій погляд випадково зупинився на жінці похилого віку, яка сиділа біля вікна. Вона була приголомшливо красивою! Я не могла відвести очей. Її сиве волосся було акуратно зібране в пучок, вона була одягнена в просту бавовняну сукню темного кольору в горошок, на ногах – чорні туфлі без каблука, звичайні, але дуже зручні.

Вона задумливо дивилася у вікно, і здавалося, що на її обличчі відбивалися небесні ангели. Це було неперевершене видовище! Легка, майже невидима посмішка освітлювала її обличчя, на якому відображалися всі її думки. Про що вона думала – невідомо, але точно про щось добре.

У руках вона тримала велику корзину, напевно їхала на дачу. Оголошення водія сповістило про наступну зупинку, і жінка неспішно піднялася, прямуючи до виходу. Здавалося, ніщо не могло завадити їй, навіть натовп людей ніби розступався перед нею, а корзина нікому не заважала.

Вона плавно вийшла на наступній зупинці, і я не могла відірвати погляду, спостерігаючи за її спокійною, впевненою ходою. Було в ній щось особливе, як ніби вона жила в іншому, гармонійному та доброму світі. Від цього видовища в мене защеміло в душі, ніби я побачила щось прекрасне, яке повільно вислизає з моїх рук.

Ніхто, окрім мене, не звернув на неї уваги. Люди не помічали її краси, адже прийнято вважати, що тільки молоді можуть бути красивими. Старість ж асоціюється з потворністю, і багато хто боїться старіти. Але після цієї зустрічі я зрозуміла: справжня краса знаходиться всередині людини.

Потворними стають лише ті, у кого потворні думки. Людей змінюють не зморшки та сивина, а озлобленість, заздрість, жадібність та інші пороки, що з роками все більше відображаються на обличчі. Дбати потрібно не про те, як розгладити зморшки, а про те, як удосконалювати свою душу. І тоді в будь-якому віці ви будете прекрасні.