Небайдуже серце

Першу собаку підприємець Костя Айратян врятував на шосе. Їхав недільного вечора після робочих переговорів і побачив, як тримісячний щеня ледь не потрапив під колеса машини. Ігор забрав його додому, виходив і так прив’язався, що не зміг віддати нікому.

З цього моменту життя успішного бізнесмена почало змінюватися.

«До цього моїм орієнтиром були гроші та автомобілі, — каже Костя. — У якийсь момент у мене було п’ятнадцять машин. Щоранку я вибирав, на чому сьогодні поїду».

Одного ранку Костя побачив у Facebook повідомлення: перед урочистим заходом вирішили очистити вулиці міста, в якому він живе, від бездомних псів. Костя просто сів у машину і вирушив у дорогу.

Він посадив у машину всіх тварин, яких тільки зміг знайти, потім залишив привезених собак під наглядом сусідки та колишнього водія і поїхав за другою партією. За дві поїздки Костя самостійно врятував тридцять вісім собак. Кореспондент місцевої газети, дізнавшись про це, запитав у Кості: невже він думає, що врятовані ним тварини мають значення на тлі тисяч інших загиблих?

«Ви вважаєте, що навіть одне врятоване життя не має значення?» — запитав у відповідь Костя.

Свою справу з доставки їжі Констянтин врешті-решт покинув. Розпродав усі автомобілі, і на ці гроші тепер допомагає тваринам.

У його домі живуть сім собак, п’ять папуг, два кролики, вісім лемурів, пара морських свинок і навіть розмовляюча сойка. Усі вони мали бути приспані або просто викинуті на вулицю. Кості надсилають тварин з різних куточків країни, а він доглядає за ними і потім знаходить надійних господарів або залишає собі. Чи відчуває він злість до тих, хто кривдить тварин?

«Ненависть руйнівна. Відчуваючи її, нічого не зміниш,» — каже Костя.

Бездомный пес несколько раз похищал мягкую игрушку из магазина Бездомный пес несколько раз похищал мягкую игрушку из магазина

В конце концов, полицейская купила ее ему