Мені більше 70 і я хочу відсудити у дітей свою квартиру. Мені не соромно за це і ось чому

Не рідкість, коли літні люди починають шкодувати про прожиті роки. Вони згадують минулі помилки і втрачені можливості змінити своє життя на краще. Тому вони повчають своїх дітей, щоб ті не повторювали їхніх помилок. Але наша історія про жінку, яка пішла наперекір усім стандартам, вирішивши на схилі літ пожити для власного задоволення.

Все її життя крутилося навколо чоловіка, дітей, а потім і внуків. Заміж вона вийшла досить рано, одразу після закінчення школи. Незабаром у родині з’явилися діти. На себе, як зазвичай, часу не вистачало. Вся вона була віддана своїм близьким. Сьогодні їй вже понад 70, і вона нікому не потрібна.

Її діти вже вважають квартиру своєю власністю. А вона для них, наче перестала існувати. Тепер у її квартирі живе онук зі своєю сім’єю, і ніхто не спитав на це її дозволу. Її думка нікому не цікава. Від дітей подяки за присвячене їм життя не дочекаєшся.

— Мамо, ти думаєш лише про себе! Мені от просто цікаво, а чого ти хочеш? — спитав син під час сварки за те, хто має право володіти квартирою.

— Знаєш, Петре, я завжди мріяла поїхати в Карпати, побачити гори, насолодитися свіжим повітрям. Але завжди були діти, потім внуки, — відповіла вона з сумом в очах. — Тепер, коли у мене є можливість, я хочу втілити цю мрію.

— Але ж ти завжди була поруч, допомагала нам, — зауважила донька. — Ми думали, що ти щаслива.

— Щаслива? — з гіркотою промовила мати. — Щаслива, коли моя квартира стала для вас просто майном? Коли я залишилася на самоті? Ні, тепер я хочу жити для себе.

Літня жінка вирішила через суд повернути квартиру собі. Почуття сорому в неї немає. В свої 70 з хвостиком вона чудово себе почуває і мріє на схилі літ пожити для власного задоволення. Не дивно, що її рішення не сподобалося родині.

— Мамо, ти не можеш так з нами вчинити! — обурено кричав внук. — Де ми будемо жити?

— Дорогий, у вас є час знайти нове житло. Це моя квартира, і я хочу жити тут сама, — твердо відповіла вона.

Втілити задумане допоміг її давній друг, він досвідчений юрист. Після цього вона попросила онука і його дружину виїхати зі своєї квартири і навіть змінила замки.

— Ти не пошкодуєш про це? — запитала одна з її подруг, коли вони обговорювали ситуацію.

— Можливо, але сьогодні я в при здоровому глузді і хочу присвятити залишок свого життя собі, — відповіла жінка. — Вся наша молодість пройшла в турботах про інших. Тепер час подумати про себе.

Подруги повністю її підтримали. Вони теж прожили важке життя і тепер змушені няньчити внуків і правнуків. Жінка вважає, що це неповага до себе самої.

— Ви знаєте, що я завжди відчувала обов’язок перед сім’єю, — поділилася вона з подругами. — Але зараз я хочу надолужити втрачене.

Всі вони погодилися з нею, адже кожна з них мріяла про власне щастя. Жінка не заперечує, що може пошкодувати про свій вчинок. Але сьогодні вона твердо знає, що хоче присвятити залишок свого життя собі.