Історія яка нагадує, що в світі ще є доброта

До початку новорічних канікул залишалося лише кілька тижнів. Тоді класна керівниця 2-го «Б», Алла Вікторівна, повідомила батькам, що потрібно здати гроші на подарунки. Сума була невеликою, всього 150 грн., але для багатьох сімей, особливо для одиноких матерів, це могло бути проблемою.

Такою мамою була Інна, чий син Діма навчався у 2-му «Б». Вчора вона заплатила кредит за нову пральну машину, і в гаманці залишилося лише 1000 грн., а до зарплати ще десять днів.

«Діма, скажи вчительці, що я не можу здати гроші на подарунок. Ти тільки, будь ласка, не засмучуйся. Я обов’язково пізніше подарую тобі щось, просто зараз у мене немає такої можливості», — намагалася пояснити Інна сину, не відводячи погляду від своїх домашніх капців.

Наступного дня Діма повідомив класній керівниці, що його мама не здасть гроші на подарунок. У відповідь Алла Вікторівна сказала, що всі батьки вже здали гроші, крім його мами. Ці слова зіпсували настрій хлопчику, і йому зовсім не хотілося спілкуватися з іншими.

Настав день, коли в школі святкували новий рік. У класі зібралися діти, їхні батьки та вчителька. Вона почала дарувати подарунки. Усі діти раділи, окрім Діми. Усі 24 учні, окрім нього, отримали подарунки. Однокласники розпаковували пакунки та насолоджувалися солодощами, а Діма сумно спостерігав за ними.

Це помітив один з однокласників і запитав:

— Дімо, чому ти сумний? Де твій подарунок?.
-У мене немає подарунка… Мама не здала гроші. У нас їх зараз немає, — сумно відповів Діма.

Ці слова почули всі в класі. Після цього однокласники перезирнулися, і один із хлопчиків підійшов до Діми, витягнув жменю солодощів зі свого пакета і поклав їх на парту Діми.

Через кілька секунд другий однокласник зробив те ж саме. Потім ще один учень поділився своїми солодощами з Дімою. Так всі однокласники віддали Дімі по жмені своїх солодощів.

Цей вчинок здивував усіх батьків і класну керівницю. Дехто з батьків навіть не стримав сліз. Ця історія нагадує, що в світі ще є доброта, і немає нічого кращого, ніж творити добро!